Školský rok začne zábavou

31.08.2009 Prešov

„Do školy s úsmevom“ je názov podujatia, ktoré na prvý deň školského roku 2009/2010 pripravuje pre všetkých prešovských školákov odbor školstva, kultúry a športu MsÚ v Prešove v spolupráci s PKO Prešov a ABC ...
Na pešej zóne v centre mesta sa v stredu 2. septembra už od 10:30 začne zábavný program, súčasťou ktorého bude aj vystúpenie speváčky Kristíny. Pripravené sú tiež hry a zaujímavé stánky rôznych voľnočasových centier.

„Už po tretíkrát vítame nových prváčikov takouto zábavnou formou. Program je však určený nielen pre nich, ale pre všetkých školákov. Tých starších určite zaujme večerný rockový koncert, mladší sa zas zabavia na hrách a aktivitách, ktoré sme pre ne pripravili na pešej zóne a v južnom parku, “ hovorí Patrícia Zichová, garant projektu. Podľa nej má akcia aj náborový charakter. V prezentačných stánkoch, ktoré na pešej zóne budú mať viaceré prešovské voľnočasové centrá, sa totiž mládež môže priamo prihlásiť do niektorého z ponúkaných krúžkov.
„Svoju činnosť tu budú prezentovať základné umelecké školy, tanečné kluby, skauti, ABC Centrum voľného času, ale aj ďalšie občianske združenia pracujúce s mládežou, ako je napríklad OZ Barlička, “ pokračuje P. Zichová z MsÚ v Prešove.

Celodenný program vyvrcholí koncertom speváčky Kristíny o 17:00; rockovú nádielku prinesie večerný koncert kapiel RESORT 77, ATLANTÍDA, WILD WINGS, COOLACTION a prešovskej speváčky Michaely Pappovej, ktorá rokový večer otvorí o 18:00. Prešov ROCK NIGHT bude trvať až do 22. hodiny.

Katarína Pirohová,
hovorkyňa primátora mesta
 

Vyberte región